DELA goededoelenfonds

Wat is de Gouden Venus van Milo en voor wie is deze bestemd?

Met de verkiezing van de Gouden Venus van Milo wil het DELA goededoelenfonds mensen met een beperking in het zonnetje zetten. Het fonds draagt bij aan projecten in Nederland waarin mensen met een beperking als vrijwilliger iets goeds doen voor een ander. Zij geven op die manier meer betekenis aan hun leven en zijn tegelijk van enorme waarde voor de maatschappij.

De Gouden Venus van Milo is bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking die iets goeds doet voor de Nederlandse samenleving en zo zijn of haar dromen waarmaakt. Het DELA goededoelenfonds reikte de prijs in 2016 voor het eerst uit aan Roos Prommenschenckel. Met haar Foundation zet zij zich in voor een betere toegankelijkheid van het openbaar vervoer. In 2017 ging de onderscheiding naar Birsen Başar, die de acceptatie en participatie van mensen met autisme wil bevorderen.
 

DELA goededoelenfonds

Het fonds nodigt mensen met een beperking uit om, als vrijwilliger, iets goeds te doen voor een ander. Door iets goeds te doen voor een ander geven we het leven meer betekenis. We willen bijdragen aan een inclusieve samenleving waarin iedereen meedoet en ertoe doet. Heb jij een beperking en doe je vrijwilligerswerk? Doe dan een aanvraag via www.delafonds.nl.