De winnaars van 2017 zijn bekend!Birsen Başar is de winnaar van de Gouden Venus van Milo 2017. Uit de 100 genomineerden is zij door het publiek en de vakjury gekozen tot de meest inspirerende persoon met een beperking, die veel betekent voor anderen en de maatschappij. Birsen Başar (1986) is van Nederlands-Turkse afkomst en kreeg op 21-jarige leeftijd de diagnose klassiek autisme. Ze zet zich in voor de acceptatie en participatie van mensen met autisme over de hele wereld. In haar boeken doet ze openhartig verslag van haar leven. Naast haar werk bij de gemeente Breda is Birsen ambassadeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Ze was te zien in verschillende documentaires en tv-programma’s en is ook een veel gevraagd professioneel spreker.

Ook de nummer twee en drie op de lijst van de honderd genomineerden ontvingen zaterdag een prijs van het goededoelenfonds van DELA. Het zilver, de tweede prijs, ging naar Rienk Rozema uit De Valom (Friesland). Ondanks zijn dwarslaesie op borsthoogte reisde hij samen met een groep andere Nederlandse jongeren naar Bolivia. Hij wil laten zien dat jongeren met een beperking tot veel in staat zijn.

Brons was er voor Anita Korff de Gidts – Balvers uit Wijk bij Duurstede. Zij heeft progressieve Multiple Sclerose, is gebonden aan een elektrische rolstoel en verbonden met assistentiehond Butler. Haar passie is om met Stichting De Hond Kan De Was Doen zoveel mogelijk hulphonden op te leiden.

De overige winnaars (de nummers 4 tot en met 10) zijn:
(4) Myron Gebbink / (5) Manon van den Heuvel / (6) Gijs Horvers / (7) Nel Galjé / (8) David de Graaf / (9) Veroni Steentjes / (10) Tineke Kingma

Hier kun je alle genomineerden van 2017 zien!

Winnaars 2017

 

 

 

Dela goededoelenfonds